Almanya Ticari Vizesi
Almanya ticari vizesi ülkeye iş gezileri, fuar ve mesleki gerekliliği şirketi tarafından konfirme edilmiş bir iş organizasyonuna (kongre, proje, eğitim, seminer vb.) katkı sağlamak için Almanya'ya seyahat edecek kişilerin başvurması gereken bir vize türüdür. Almanya ticari vizesi Schengen kategorisinde değerlendirilir ve başvuru sahibine ilgili ülkede en fazla 90 gün kalma hakkı verir. Daha uzun süreli bir konaklama hakkı için Almanya ulusal vize kategorileri ile ülkeye giriş yapılmalıdır.
Almanya Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Ticari Davetiye
Almanya'da ikame bulunan şirketten gelen davet mektubu, fuara katılımcı ya da ziyaretçi belgesi gibi evraklar başvuru için uygun formatta sunulmalıdır. Davetiye gönderen firmanın unvanı, adresi, vize başvuru sahibinin kişisel bilgileri, şirketteki görevi, şirket bilgileri, seyahat süresi, seyahatin amacı ve masrafların nasıl karşılanacağına dair bilgilerin de dosyada yer alması gerekir. Uygun formatta sunulmayan ticari davetiyeler başvuru değerlendirme süresini uzatabileceği gibi olumsuz sonuçlanmasına da sebep olabilir. Dolayısıyla başvuru dosyasına eklenecek olan davet mektubu titizlikle hazırlanmalı ve istenilen şekilde ibraz edilmelidir.
Seyahat Belgesi
Almanya Schengen vizesi başvuruları için Bordo (Umuma Mahsus) pasaport sahipleri vize koşullarını yerine getirmekle yükümlüdür. Gri (Hizmet), Yeşil (Hususi), Siyah (Diplomatik) pasaport sahipleri kısa süreli (90 güne kadar) olan seyahatleri için Almanya vize işlemlerinden muaftır. Ticari vize başvurularında kullanılacak pasaportların minimum iki sayfasının boş olması gerekir. Pasaportların seyahatin biteceği tarihten itibaren en az 3 ay geçerliliği olmalıdır.
Gelir Gösteren Evraklar
Başvuru sahipleri, seyahat süresince Almanya’da ya da gideceği diğer Schengen ülkelerinde konaklama, yemek ve bezeri ihtiyaçlarını finanse edebilecek düzeyde gelirlerinin olduğunu belgelerle kanıtlamalıdır. Finansal yeterlilik evrakları şahsi banka dökümü, kira gelirleri, tapu, ek hesap dökümleri olabilir. Eğer sponsor olarak gösterilen bir kuruluş ya da kişi söz konusu ise bu bilgiler de dosyaya eklenmelidir.
Mesleksel Evraklar: Almanya ticari vize isteğinde bulunan kişinin mesleki durumuna göre dosyada bulundurulması gereken evraklar da söz konusu olacaktır. Şirket sahiplerinin ya da çalışan pozisyonundaki başvuru sahiplerinin şahsi ve şirket evraklarını vize başvurusu için sunması gerekecektir.
Vize Talep Dilekçesi
Almanya'ya seyahat amacını ve tarihlerini içerir dilekçe vize başvuru dosyasına eklenmelidir. Şirket sahibi yazacağı dilekçede; Almanya'ya seyahat edecek personelinin şirkette izinli olduğu tarihleri ve Türkiye’deki işini devam ettireceğini, geçici bir süre için Almanya’ya seyahat edeceğini belirtmelidir. Dilekçe, şirketin antetli kağıdına, kaşeli ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Almanya’ya ticari faaliyette bulunma sebebi ile seyahat planlayan kişi şirket sahibi ise yine şirketinin antetli kağıdına yazacağı dilekçede seyahatinin amacını ve seyahat tarihlerini kaydetmelidir.
Konaklama ve Ulaşım Rezervasyonları
Ticari vize başvuru sahiplerinin Almanya’da kalacakları gün sayısı kadar konaklama rezervasyon belgelerini sunması ve seyahatini hangi araç ile yapacaksa o araca dair evraklarını başvuru dosyasında ibraz etmesi gerekir. Sunulacak olan konaklama ve ulaşım rezervasyonlarından başvuru sahibinin kişisel bilgileri mutlaka yer almalı ve rezervasyon seyahat tarihiyle örtüşmelidir.
Ülkeye Geri Dönüşü Gösteren Evraklar
Almanya ticari vizeye başvuru yapacak kişilerin aynı zamanda seyahatleri sonrasında ülkesine geri döneceklerini belgelerle kanıtlaması gerekmektedir. Varsa dönüş biletleri, Türkiye'de çalışılan şirketle yapılan iş sözleşmesi, tapu belgeleri ve benzeri evraklar gibi kanıt içeren belgelerin sunulması önemlidir.
Almanya Ticari vizesi almak için aşağıdaki özel durumlara sahip kişilerin hazırlaması gereken evraklar:
- Almanya ticari vizesi alacak kişi 18 yaşın altında ve annesi, babası veya ikisinden birisi ile seyahat edecek olması durumunda ebeveynler tarafından imzalanmış, noter onayı alınmış orijinal muvafakatnameyi ibraz etmesi gerekir.
- Almanya ticari vizeye başvuru yapacak kişi Türkiye Cumhuriyeti ikamet izni olan yabancı uyruklu biri ise, en az son 6 ay geçerliliği bulunan T.C. oturma izni belgesinin fotokopisi olmalıdır.
- Almanya ticari vizesi alacak kişi diğer Schengen ülkelerine de seyahat edecek ise, seyahat edilecek olan Schengen ülkelerine ait konaklama ve ulaşım bilgilerini de dosyasına eklemesi gerekmektedir.
- Pasaport fotokopileri, Almanya ticari vize başvurusunda bulunacak kişinin varsa eski pasaportunda bulunan kimlik bilgilerini içermekte olan kısmının fotokopisi ve daha önce almış olduğu Schengen vizelerinin kopyaları gerekmektedir.
Almanya Ticari Vize Başvurusu Nereye Yapılır?
Almanya Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliği, Almanya’ya ticari faaliyette bulunmak amacıyla seyahat etmeyi planlayan işverenleri ve çalışanları Almanya ticari vize prosedürüne tabi tutmaktadır. Almanya ticari vize başvuruları için direkt olarak konsolosluklara müracaat edilememektedir. Başvurular konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş kurum ve vize hizmet merkezleri aracılığıyla kabul edilmektedir. Almanya ticari vize başvuruları için görev bölgesi ayrımı yapılmamaktadır. Konsolosluk birimi tarafından yetkilendirilmiş vize ofisleri Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Gaziantep, Antalya ve Trabzon’da bulunmaktadır. Başvuru sahipleri ikamet ettikleri şehre en yakın vize başvuru merkezi ofisleri üzerinden işlemlerini tamamlayabilmektedir.
Almanya Ticari Vizesi Ücreti
Almanya ticari vizesine başvuru yapmak isteyen kişiler gerekli şartları yerine getirerek konsolosluk tarafından belirlenen vize ücretlerini ödemelidir. Vize başvuru ücretlerinin ödenmemesi durumunda başvuru dosyaları işleme alınmamaktadır. Vize ücretleri, Almanya konsolosluk harcı ve konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş merkezlerin servis ve hizmet bedellerinden oluşur. Başvuru işlemlerinin yapıldığı vize hizmet merkezlerine ve kişinin sistemde daha önceden kayıtlı biyometrik verilerinin olup olmadığına göre ödeyeceği rakamlarda değişiklikler söz konusu olabilir. Almanya'ya iş ziyaretleri, fuar katılımı, panel, sempozyum gibi toplantılara katılım amacıyla seyahat edecek kişilerin ödemesi gereken ortalama hizmet bedelleri;
- Ticari vize konsolosluk harcı 80 Euro'dur - 0-12 yaş arası başvuru sahipleri için konsolosluk harcı ödenmemektedir.
- Vize başvuru merkezi ücreti 26,27 Euro (biyometrik veri toplama hariç), 24,77 Euro (sistemde biyometrik veri beyanı olan kişiler için),
- Vize başvuru merkezi koordinasyon bedeli 0-12 yaş aralığı için 12,38 Euro olarak belirlenmiştir.
- Türkiye'de oturum izni olan 6-12 yaş arasındaki çocuklar için konsolosluk harç bedeli 35 Euro,
- Form doldurma hizmeti 73TL,
- Kargo hizmeti 105 TL,
- Fotoğraf hizmeti 50 TL,
- Çıktı alma 2,5TL (sayfa başına).
- VIP hizmet bedeli çocuklar için 613 TL ve 12 yaş üzerindeki yetişkinler için 1.209 TL’dir.
Almanya ticari vize başvurusu için Avrupa ülkelerinde geçerli 30.000 Euro teminatlı zorunlu seyahat sağlık sigortası sunulmalıdır. Başvuru için sunulacak sigorta hizmeti vize başvuru merkezleri aracılığıyla gerçekleştirilebilir.
Rusya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Yeşil Burun Adaları, Karadağ, Makedonya, Sırbistan, Ukrayna vatandaşları için konsolosluk harcı 35 Euro olarak belirlenmiş olup vize başvuru merkezi koordinasyon bedeli ise 27 Euro’dur.
Almanya Ticari Vizesi Sonuçlanma Süresi
Almanya'ya ticari amaçla seyahat etmeyi düşünen başvuru sahipleri gerekli koşulları yerine getirerek konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş başvuru merkezleri üzerinden işlemlerini gerçekleştirmelidir. Almanya ticari vize başvuruları için parmak izi, fotoğraf gibi biyometrik veriler, vize hizmet merkezleri tarafından tamamlanmaktadır.
Almanya Konsoloslukları kişilerden kısa süreli Schengen vizeleri için şahsi başvuru kabul etmemektedir. Başvuru işlemleri tercih edilen vize hizmet merkezleri aracılığıyla tamamlanır. Ancak başvuruların değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması Almanya Büyükelçilikleri ve Konsoloslukları inisiyatifindedir. Başvuru merkezlerinin vize başvurusu sonuçlanma sürelerinde ve değerlendirilmesinde herhangi bir müdahalesi bulunmamaktadır. Almanya kısa süreli ticari Schengen vize başvuruları için tahmini sonuçlanma süresi 15 iş günüdür.
Verilen süre konsolosluk vize birimlerinin yoğunluklarına, Türkiye ve Almanya kapsamındaki resmi tatillere göre değişkenlik gösterebilir. Konsolosluk görev alanına girmeyen şehirlerden yapılan başvurular daha uzun bir zamanda sonuçlanabilir. Belirlenen seyahat tarihine yetişmeyen ticari başvurular için Almanya diplomatik temsilcilikleri sorumlu tutulamaz.
“almanyakonsoloslugu.org” sitesinin Almanya Konsolosluğu'nun Resmi web sitesi ile ilgisi var mıdır?
Alenn ddw, Google optimizasyon ve uygulama eklentilerini kullanarak farklı alan adları edinen ve bu alanlarda yayımladığı bilgiler ile turizm, seyahat, danışma vb. firmalardan reklam almaktadır. “almanyakonsoloslugu.org”un, Almanya Konsolosluğu veya Almanya Büyükelçiliğiyle hiçbir akalası yoktur. Alenn ddw, tecrübeli vize uzmanları tarafından oluşturulmuştur. Alenn ddw sitelerinde bulunan hiçbir bilgi Konsoloslukların resmi bilgilendirilmesi değildir. Alenn ddw siteleri vize başvuru sahiplerini bilgilendirme amaçlı vize işlemleri konusunda tecrübeli uzmanlar tarafından hazırlanmıştır. Sorularınızı ya da eksik gördüğünüz bilgileri www.alennddw.com/contact adresindeki iletişim formunu doldurarak iletebilirsiniz. Vize temsilcilerimiz en kısa sürede talebinizi dikkate alarak ve gerekli incelemeyi ve düzenlemeyi yapacaktır.
Ana Menü
- Almanya Konsolosluğu
- Ankara Büyükelçiliği
- İstanbul Başkonsolosluğu
- İzmir Başkonsolosluğu
- Antalya Konsolosluğu
- Bodrum Fahri Konsolosluğu
- Adana Fahri Konsolosluğu
- Bursa Fahri Konsolosluğu
- Edirne Fahri Konsolosluğu
- Erzurum Fahri Konsolosluğu
- Gaziantep Fahri Konsolosluğu
- Kayseri Fahri Konsolosluğu
- Trabzon Fahri Konsolosluğu
- Turistik Vize
- Ticari Vize
- Aile Ziyareti Vizesi
- Almanya Schengen Vizesi
- Almanya Vizesi
- Almanya Erasmus
- Almanya'da Almanca Dil Eğitimi
- Almanya Üniversite Eğitimi
- Almanya Çalışma Vizesi
- Almanya Çalışma İzni
- Almanya Oturma İzni
- Aile Birleşimi
- Ebeveyn Üzerinden Aile Birleşimi
- Almanya'da Evlenme
- Almanya'da Evlilik İşlemleri
- Almanya'dan Doğum Belgesi Nasıl Çıkartılır?
- Alman Vatandaşı Olan Çocuk Sahipleri
- Almanya Vatandaşlık
- Alman Vatandaşlığını Kaybedenlere Oturum İzni
- Oturum Kartının Kaybolması
- Almanya Dönüş Hakkı
- Türkiye Diplomalarının Almanya’da Denkliği
- Konsolosluk İşlemleri
- Konsolosluk Hizmet Alanları
- Seyahat Sağlık Sigortası
- Türkiye Vizesi
- Türkiye Aile Birleşimi
- Türkiye Çalışma İzni
- Türkiye Oturum İzni
- Türkiye Vatandaşlığı
- Oturum ve Çalışma İzni
- Almanya Cenaze Nakil İşlemleri
- Bestattungstransfer nach Deutschland
- Türkiye'de Üniversite Eğitimi
- Türkiye'de Evlilik İşlemleri
- iDATA
- Hakkımızda